Home » rolstoel uitjes

rolstoel uitjes

Als je eenmaal rond raced in je rolstoel en je wereld weer wilt vergroten zul je ook merken dat je een flinke dosis doorzettingsvermogen zult moeten hebben om voor elkaar te krijgen dat je nog uit kan gaan. Zoals Disco's, Kroegen, Theaters, Zwembaden, Bioscopen, Musea, Attractie parken, Winkels, Voetbal stadions, etc en vele Vakantie parken zijn nog niet zo toegankelijk als misschien voor jouw beperking nodig is. De meeste grote bedrijven zijn zich er tegenwoordig veel meer van bewust dat het noodzakelijk is om hun zaken aan te passen zodat mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn er ook een leuk dagje, avondje of weekje kunnen doorbrengen.

Op deze pagina zullen we een overzicht maken waar we allemaal geweest zijn en of het makkelijk was om te bestellen, regelen of boeken. Of je er makkelijk in gekomen bent en met welke rolstoel. Sommige buitenzaken zijn namelijk makkelijker met een gewone zelfbewogen rolstoel te bereiken of te boeken als met een elektrische rolstoel of misschien zelfs wel een liggend bed. De ene beperking behoeft wel een wc de andere heeft hem helemaal niet nodig.

 


 

Fortis Circus Theater scheveningen: duim omlaag

We wilden naar de musical Ciske de Rat. Op de site van fortis circus theater scheveningen kwamen we uit bij een klein stukje wat ging over een mogelijke parkeerplaats bij het theater zelf voor gehandicapten. Ik moest een mantelzorger laten bellen naar het theater waar mijn begeleider, mijn gezin en ik zouden mogen zitten. Helaas wisten ze ons niets te vertellen dan alleen de mededeling om een contact formulier in te vullen. Nadat we dat gedaan hadden kregen we na een week van Joop van den Ende producties een email terug. Daarin stond globaal:

Wij kunnen u mededelen dat er vanwege veiligheidsredenen een beperkt aantal rolstoelplaatsen in het Fortis Circustheater te Scheveningen beschikbaar zijn. Deze plaatsen zijn gesitueerd op de tweede rang theater en hiervoor wordt korting verleend en tevens voor 1 begeleider. De reguliere prijs voor een rolstoelplaats en een begeleider is €  69 en deze plaatsen zijn gesitueerd vlak voor het podium.

Helaas was dit dus net na de aanbieding van Ciske de Rat voor de email binnen kwam. Daarbij kan je op de site van SEE tickets niet aan geven of je rolstoelgebruiker met begeleider bent waardoor je dus altijd iemand moet laten bellen om te reserveren. Dan moet je nog maar afwachten of je bij elkaar kan zitten. Tegen ons werd verteld dat mijn zoontje dan ergens anders komt te zitten. tja en een 12 jarige jongen laat je niet zomaar even alleen achter ergens op een stoel.

 Conclusie: heel veel bellen, regelen, vragen, doorverwezen worden, emailen en met als eind resultaat dat we dus niet naar Ciske de Rat musical konden gaan. Jammer had het zo leuk gevonden. 

Als iemand dus ervaring mee heeft met dit fortis circus theater in scheveningen en het SEE ticketburo laat maar horen... of misschien zelfs al geweest is naar de musical Ciske de Rat..


 

De Doelen in Rotterdam     duim omlaag

We wilden graag naar het KWF concert van Nick & Simon op 25 april 2010. De kaartverkoop startte dus al op 17 december j.l. Eerst maar eens op zoeken op internet en zagen een plattegrond waarbij er een paar rolstoelplaatsen hoog in de rangen aangekruisd waren op de site. Of er ook parkeerplaatsen waren voor de verlengde rolstoelbus was onduidelijk. Mijn begeleider klom voor mij in de telefoon om duidelijkheid er over te krijgen. Hij belde eerst met De Doelen maar kreeg al snel de verwijzing naar de nationale theaterkassa. Nadat we die nationale theaterkassa gebeld hadden kregen we te horen dat we op de 2e rang bij een uitgang zou mogen zitten maar dat mijn begeleider en mijn zoontje van 12 ergens anders plaats zouden moeten nemen. Maar op de fansite van Nick & Simon stond nou net het aanbod voor VIP kaarten waarbij werd verondersteld dat we dan wel bij elkaar konden zitten tijdens het concert genietend van een bakje koffie,thee en versnaperingen. Helaas ging dit bedrijf theater kassa niet over de VIP kaarten. Daar moesten we dan weer zijn bij de site concertplaatsen.nu. Eenmaal daar ingelogd kon je 17 december kaarten bestellen alleen je kon nergens aangeven dat je gebruik maakt van een rolstoel en/of begeleider. Er staat dan wel bij op die site dat je soms 3 dagen moet wachten op je antwoord maar wij kregen na 3 keer mailen helemaal geen antwoord. Ondanks dat wij hebben aangegeven dat we het fijn zouden vinden als hun snel zouden reageren zodat we dan ook op tijd zouden zijn om onze kaarten te bestellen. We wachten nu nog op antwoord... dan maar een mailtje naar de fanclubsite... misschien wordt vervolgd......

 

Conclusie: we konden niet bij de gewone site kaarten bestellen en of die er nu nog zijn dat betwijfelen we. maar niets is natuurlijk onmogelijk. Tot het 25 april zelf is blijf ik hoop houden dat we nog kunnen gaan....

 


 

Schouwburg amstelveen          duim om hoog

we wilden graag eens naar Hans Liberg toe en zagen dat hij in schouwburg amstelveen kwam voor zijn 25 jarig jubileum. Dat wilden we niet missen natuurlijk. De begeleider ging bellen naar de schouwburg en daar wisten ze ons precies uit te leggen waar we zouden zitten. of we naast elkaar konden zitten en of er parkeerplaats zou zijn voor de verlengde bus. Tevens hoefde we niet naar het ticketburo online de tickets bestellen maar konden gelijk ze reserveren op naam en plaats.

Daar savonds aangekomen was het parkeren zeer eenvoudig en genoeg plaats. We moesten wel een zeer krappe open lift in voor naar de zaal zelf toe te moeten gaan. De beensteunen moesten ingeklapt worden. Eenmaal in de zaal konden we naast de stoelen plaats nemen en was het wel druk langs de rolstoel om alle bezoekers toe te laten. Maar het was wel erg prettig dat de begeleider en het gezin allemaal bij elkaar konden zitten. De pauze hebben we dan ook maar even overgeslagen omdat het in en uit rijden wel wat comotie geeft. De akoestiek was prima te horen en het podium vooral goed te zien. Een erg geslaagde avond dus...